En riktig simmar-söndag med otroligt bra väder bjöd Västerås och Västerås simsällskap på, med tre lopp där man kunde tävla i och aktiviteter utanför som Svensk Simidrott höll i och även utställare med våtdräkter och andra saker som kan vara väldigt bra att ha när det gäller simning, både i öppet vatten och bassäng. Inför staterna och målgångarna fylldes bryggan, där både start och mål var, av åskådare som klappade in de tävlande. Väldigt bra uppstryk tävling där även allmänheten letade sig fram för att kolla vad som pågick då tävlingen hölls vid en välbesökt och fin badplats.

Det HOWT-klassade loppet var på 3000m men avgjordes inte förrän in i det sista, bokstavligen, då det endast skiljde en halv sekund mellan segraren och tvåan på herrsidan. Men vi börjar från början, bara några hundra meter in i loppet ropade speakern ut att en av herrarna i täten hade blivit av med sin badmössa, som senare visade sig vara Simon Wanna. Trots detta så höll sig Simon i toppen under hela loppet i sällskap med Anton Björk-Teuscher och hemmasimmaren Lukas Steiner.

På damsidan så var det även där främst en tjej som drog ifrån, Laura Lajunen SK Neptun, som under ett tag hade sällskap av hemmasimmaren Clara Wiman, men som under loppets gång tappade kontakten med Laura.

Som det nämndes ovanför så skiljde det endast en halvsekund mellan segraren och tvåan i herrarnas lopp och det vinnande handslaget tog en spurtande Anton Björk-Teuscher SO2 efter att ha simmat förbi Simon Wanna Säffle SS de sista metrarna, trea i mål blev Lukas Steiner Västerås SS.

På damsidan blev det Laura Lakunen SK Neptun som tog hem segrartiteln efter ett bra och stabilt utfört lopp, tvåa blev Clara Wiman Västerås SS och trea på damsidan blev Sofia Bergkvist Stockholmspolisens IF simför.