Åh, det här är mitt favoritlopp!  Jag både älskar och hatar det. Det är så pass kort att jag vet att det bara är att köra på – vilket gör att det är riktigt jobbigt, men också över relativt fort. Det är också en väldigt nervös form av start för mig som inte gillar att stå på helspänn för att kasta mig i. Jag föredrar egentligen vattenstarter.

Tidigare åren har jag fått dåliga starter, hamnat efter och blivit tvungen att simma om folk nästan hela loppet. Innan årets start kände jag att jag verkligen inte orkar med ett till sådant lopp, så jag ville komma bra till redan från början. Jag höll mig väldigt långt till höger och när linan lyftes simmade jag en bit upp mot Vanån för att undvika slagsmål som tar så mycket energi och fokuserade istället på att simma framåt. Jag höll mig lite vid sidan av och kunde vända in precis till bryggan före den stora klungan. En tjej låg bredvid mig, men hon var släppte efter ett par meter. När jag tittade upp såg jag bara en person framför mig, så jag misstänkte att jag antingen låg tvåa eller trea. Då var det bara att ge allt för att behålla den platsen.

Första halvan av loppet gick bra. Jag såg bubblorna efter och ibland fötterna på hon som simmade framför mig. När det var runt 300-400 m kvar ökade dock hon och jag orkade inte svara, kändes inte heller som om jag skulle kunnat utmana så då släppte jag lite. Försökte att hålla uppe ett tillräckligt högt tempo, men när det var 150-200 m kvar var jag riktigt trött. Då hade jag nästan tappat båda badmössorna också. Det händer mig så ofta. De glider långsamt av och sätter sig som bromspåsar runt knuten. Jag försökte att titta bakåt då och då när jag närmade mig målet, men såg aldrig några andra. Nu i efterhand har jag dock förstått att de knappade in rejält på mig mot slutet.

Det var när jag ser tillbaka på det ett väldigt märkligt lopp, okomplicerat. Jag har alltid behövt kriga för att simma om folk, men i år gick allt som jag ville. Bortsett från badmössan då. Jag fick en bra start, låg på andra plats redan vid bryggan och lyckades hålla den placeringen ända in i mål. Jag är otroligt nöjd, glad och stolt över min andraplats!