Repotage från Sollefteå Älvsim – Ångermannasimmet:

I helgen genomfördes säsongens femte deltävling i Head Open Water Trophy, nämligen Sollefteå Älvsim i Ångermanälven. Vattenflödet var kraftigt och namnet till trots var inte vädret på vår sida i Sollefteå i år, det bjöds på 14 grader och regn – men vad gör det när du dyker ner i älven där vattentemperaturen var hela 16,5 grader?

114 tappra simmare trotsade vädret och strömmarna när de ställde upp i något av loppen Kortsimmet (300 m), Flottarsimmet (900 m) och Ångermannasimmet (2800 m). Till Head Open Water Trophy räknas det sistnämnda, där 15 damer och 28 herrar deltog.

Det kraftiga vattenflödet som uppmätte 340 kbm/s gav ordentlig fart medströms, vilket syntes på tiderna i Flottarsimmet som endast går i den riktningen. Under sträckan runt Hågestaön i Ångermannasimmet innebar strömmarna ett desto större motstånd och känslan av att simma in i en vägg uppstod ett antal gånger. Skönt då att du efter rundningen av ön åter vänder medströms för att spurta in i mål!

Dagens segrare blev Anton Björck-Teuscher (SO2) med tiden 0:28:01 i herrklassen och Thilda Larsson (Uddevallasim) med tiden 0:33:43 i damklassen, stort grattis!

Tack för ett fint arrangemang av Sollefteå Allmänna Simsällskap som skötte sig utomordentligt trots tuffa väder- och vattenförhållanden!