För dig i högstadiet eller gymnasiet – tävla tillsammans med klasskompisarna – vinn pengar till klasskassan med Simkampen 2016

Gillar du utmaningar? Vill du och dina klasskompisar göra något kul tillsammans, möjligheten att vinna fina priser och samtidigt få chansen till högre betyg i idrott och hälsa? Är du intresserad av att ta din simning till nästa nivå eller bara trivs du i vattnet? Trivs du inte i vattnet? Har du och din klass lust att göra något livsviktigt tillsammans, men samtidigt roligt? Svara du ja på någon eller flera av frågorna – då är det här något för dig!

Under 2016 har du och din klass chansen att tävla i Simkampen* och utmana andra skolor och klasser. Ni kommer kunna förbereda er inför själva tävlingsmomentet i vattnet samt lära er mer om kost och hälsa genom skriftligt material på webben.

Klart ni ska vara med! Kom överens med er idrottslärare och anmäl er HÄR.

*Bakom Simkampen står Skolidrottsförbundet och Svenska Simförbundet.

Vad är simkampen?

Simma så många längder klassen hinner på 20 minuter i en 25-metersbassäng. (ju fler som är med desto fler längder orkar klassen). Deltagarna simmar i samma bana och start sker i vattnet. Minimum 10 st. Den klass som har simmat längst under sina 20 minuter vinner simkampen 2016.
Klassens lärare ansvarar för att rätt antal längder rapporteras in.

Utförande

Klassen delas upp så att ena halvan startar på ena sidan av en 25 meters bana och den andra halvan startar på andra sidan, mittemot varandra. En elev simmar i taget, de andra eleverna hejar på. När eleven kommer fram till kanten startar nästa elev och så rullar det på under 20 minuter. Starten sker i vattnet och inte från startpallen eller kanten av bassängen. En klass använder endast en 25-meters bana under tävlingen.

Tävling i tävlingen

Tillsammans mot Rio
Alla klasser som deltar i simkampen har som gemensamt mål att simma till Rio. Alla 25 meterslängder som simmas under simkampens 20 minuter läggs ihop. När alla är klara summeras det och vi får se hur långt Simkampen tog oss.

När startar Simkampen?

Simkampen startar v. 39. Resultaten ska vara inrapporterade senast 31/1 -2017.

Låt andra få ta del av er simkamp genom att vara aktiva på sociala medier

Visa upp er klass genom att vara aktiv på Twitter och Instagram, lägg upp bilder och text som visar hur ni i klassen arbetar med projektet. Använd #simkampen