Tittar man i kalendern så var det nu helgen som de sista Öppet Vatten-tävlingarna avgjordes runt om i Sverige. Det simmades i kanaler, sjöar och hav och många passade på att kränga på våtdräkten och tävlingsglasögonen för sista gång för säsongen.

I Motala simmades det i kanalen då Motala Kanalsim avgjordes för 99:onde gången. Både herr- och damklasses avgjordes med spurtdueller och totalt så simmade ett 110-tal deltagare det 1900 meter långa loppet.

motala kanalsim

Läs mer här om tävlingen här

Resultat finns här

I Stockholm och Norrviken Open Water simmades det långt! 14 kilometer var den längsta loppet när tävlingen NOW-Challenge arrangerades för första gången.

NOW

Du hittar det mesta om NOW-Challenge här

 

Bland vågor, strömmar och maneter avgjordes för första gången Torekov Open Water. Tävlingen simmades från Hallands Väderö till Torekov med en avstickare mot Vinga skär. Deltagarna, som var nästan 130 stycken, fick åka båt som avgick från hamnen ut till Hallandsväderö och startplatsen. Med sikte på kyrkan gav sig simmarna iväg mot fastlandet som låg drygt tre kilometer bort. Strömmar och vågor gjorde att simningen blev utmanande och satte navigeringskunskaperna på prov.

torekov

Allt om tävlingen hittar du här

Reportage om Torekov Open Water hittar du här