Vid bad Peter Aronsson som driver www.swimshop.se om tips på aktuella produkter för dem som vill redan nu vill få fart på Öppet Vatten träningen. Här kommer hans tips.

Det allra viktigaste när det kommer till Öppet Vatten simning är säkerhet! Ska du simma där det finns båtar eller vattenskotrar som åker omkring är det viktigt att synas så mycket som möjligt. Eftersom våtdräkter oftast är i mörk färg så gäller det att ha synlig badmössa och en Öppet Vatten säkerhetsboj efter sig i signalfärg. Bojen sitter med ett bekvämt bälte runt midjan och hänger sedan efter dig när du simmar. Det känns knappt att du har den med dig och du kan även få plats med plånbok, nycklar, skor eller mobiltelefon. Du lägger in dina saker och sedan blåser man lätt upp bojen. Så den fungerar även som säkerhet om du blir trött eller tex vid kramp. Det är ingen livräddningsprodukt, men den fungerar att hänga och vila på.

Open Water Boj

Vill man börja Öppet Vatten säsongen tidigt så gäller det att vara rätt utrustad i våra kalla vatten. Våtdräkt är det viktigaste, sedan behövs även skydd för huvudet, händer och fötter. Allt är i neopren och är värmeisolerande och det gör STOR skillnad. 
Handskarna har ”simhud” mellan fingrarna och fungerar lite som paddlar om man särar på fingrarna när man simmar. 
Både handskar och sockor är anpassade för just Öppet Vatten simning och ger stor rörelsefrihet. Extra skydd under foten på sockorna för skydd mot vassa stenar.

Socks_web_1024x1024Gloves_web_1024x1024

När det blir lite varmare, eller som ett perfekt redskap i bassängen, så ger neoprenbyxor dig ett vattenläge likt våtdräkten. Många duktiga triathleter kör med neoprenbyxor för att få simningen så lik som våtdräktssimning som möjligt. 
Neoprenbyxorna fungerar även som en sorts dolme för de simmare som har problem att hålla benen uppe i simningen. Men eftersom det är byxor, så har man kvar rörelsefriheten i benen. 
Byxan är i unisexstorlekar.

Core_Front_1024x1024

Vi tackar Peter för dessa värdefulla tips och hoppas det ska göra din simupplevelse mer behaglig och framför allt säkrare!