Söndagen den 21 juni var det dags för Runn Open Water vid Roxnäs udde, Falun. Det var endast 15 grader i vattnet och det såg ut att bli en grå och molnig dag men precis innan starten av det första loppet av totalt fyra så sprack det upp och istället blev det en blå himmel och värmande sol. Det var över 140 deltagare totalt i Runn Open Water, där de flesta deltog i det HOWT-klassade loppet som var 2500m. På grund av att det var så många deltagare så valde tävlingsledningen att dela upp starten i en Dam- och Herrklass istället för att köra en mass-start, allt för att underlätta för de startande . I 2500m loppet skulle deltagarna runda Roxnäs udde, för att sedan ta sig upp och springa (eller gå) en sträcka på cirka 50m och sedan hoppa i vattnet igen för ännu en rundning. Något som gjorde att alla åskådare kunde heja på de tävlande ordentligt. Både dam- och herrklassen hade varsin klar ledare vid denna landpassage. På damsidan var det Åsa Annerstedt från Falu SS och på herrsidan var det Anton Björk Teuscher från SO2, de hade båda skapat en stor lucka ner till resterande, tätare var det mellan tvåan och trean i båda klasserna.

Både Åsa och Anton vann sina klasser på 2500m. Åsa Annerstedt kom i mål på tiden 35:34 och Anton på tiden 29:36. På Damsidan kom Sandra Lundqvist, även hon från Falu SS, tvåa med tiden 37:17 och trea kom Emelie Bränd med tiden 38:06. På Herrsidan kom Oskar Djärv, Falu SS, med tiden 33:30 tvåa och strax efter kom Michael Edstedt på 33:42.

Tack vare bra tävlingsarrangemang och bra publikstöd blev Runn Open Water en riktig simmarfest. Det ska även tilläggas att det slogs deltagarrekord i år för tävlingen, kanske kan det slås även nästa år?