Lögastrandsimningen arrangerades för hundrade gången. Då slogs rekordtiderna – på både dam- och herrsidan.
– Jag kom bara hit för att simma fort, säger vinnaren Simon Wanna.
Det blir att käka på McDonalds nu, skrattar Laura Lajunen.

Med en vattentemperatur på 17.5 grader och ett regnväder som hade dragit förbi och ersätts med ett bra simmarväder så låg jubileumstävlingens banrekord risigt till. Såg man på startlistan så var det en hel del nya namn som tidigare inte varit med i de tidigare deltävlingarna tillsammans med de som ligger högt upp i poängtabellen. När starten gick stack Simon Wanna iväg direkt och ingen lyckades hänga på och han kunde inkassera ytterligare fjorton nya poäng i årets HOWT. Trots att han simmade ensam så gick det fort och han klockades till 32.32.47 vilket var ett nytt banrekord. Den tidigare rekordhållaren Anton Björk-Teucher, som dagen innan kämpade i Kalmars kanaler, kunde inte ge Simon en match och simmade in på en tredjeplats efter hemmasimmaren Lukas Steiner som var minuten efter segraren Wanna. På damsidan var fjolårsmästarinnan Laura Lajunen även i år den som var starkast och kunde i ensam majestät simma in mot mål och klockades med den nya rekordtiden 37.27.79. En bassänglängd senare kämpade fyra simmare om de övriga pallplatserna. Åsa Annerstedt och Frida Berggren fick idag känna sig besegrade då VSS Clara Wiman tog hand om tredjeplatsen och klubbkompisen Vera De Paiva Vilaca tog silver i årets Lögastrandsimning.

Efter tävlingen försökte tävlingsledaren Janne Olson förklara hur rekordtiderna kunde slås under den hundrade upplagan av Lögastrandsimningen.
Dels lite på hur banan läggs. Det är ingen millimeterprecision där. Sedan har ju väderförhållandet varit perfekt, förutom att det var kallt i vattnet. Men de som simmar riktigt snabbt berörs inte av det. Det var dessutom nästan helt platt vatten och då är det klart att det blir bra tider, säger han.
Nästa vecka avgörs årets HEAD Open Water Trophy med tävlingarna Riddarfjärdssimningen och Göteborg Simmet.

1301083525 580162636 3619735754

Resultat Herrar

PlatsTävlandePoäng
1Vasco De Paiva Vilaca8
4Rick Cuperus6
188
655
377
466
733

Resultat Damer

PlatsTävlandePoäng
1Laura Lajunen14
2Vera de Paiva Vilaca11
3Clara Wiman10
4Frida Berggren9
5Åsa Annerstedt8
6Malin Jonsson7
7Johanna Nilsson6
8Malin Hedberg5
9Marie Ulves4
10Anna Uddhammar3
11Johanna Hallberg2
12Birgitta Appelfeldt Thylve1