Än är Swimrun-säsongen inte slut..! För tredje gången kommer Koster Swimrun arrangeras på de vackra öarna utanför Strömstad. Och läser man om loppet så blir man nyfiken på  att åka och titta eller varför inte sikta på att delta nästa år. Så här beskrivs tävlingen av arrangören:

”Den 1 oktober 2016 går startskottet för Koster Swimrun i en helt enastående miljö. Kosteröarna är en unik plats med sin arkipelag kring de två stora huvudöarna Nord- och Sydkoster, det är dessutom Sveriges enda marina nationalpark.

Med en magnifik start inne i sundet mellan Nord- och Sydkoster tar sig de inbjudna deltagarna över Nordkoster sedan via arkipelagen av små öar väster om de två huvudöarna till målet vid Ekenäs på Sydkoster. Upplevelsen är enorm när man springer och simmar genom myriaden av karga öar till målet. Då loppet sker under hösten i oktober, helgen efter hummerpremiären kan vädret även bjuda på en del överraskningar. Är vinden stark blir det extra tufft med både vågor och ström och därför kräver vi erfarenhet i vattnet!”

unknown-5 134066-largest_kosterswimrun5

Det finns bra möjlighet att följa tävlingen som åskådare genom att ta Kosterbåten som avgår från Norra hamnen i Strömstad kl. 08.30 på lördag morgon. Då hinner man se starten som sker genom att deltagarna hoppar i från en Kosterbåt mitt i Kostersundet kl. 10.00

All information hittar du här:

Koster Swimrun 2016