Nu märks det att hösten är här och med det kommer en ny fas i träningen. Efter den obligatoriska skolstartsförkylningen är jag igång igen! Även om jag kan sakna utomhusträningen känns det alltid kul med förändringen och jag gillar att nöta bassäng.

Så här i off season ligger mycket fokus på att bygga upp en styrka som gör mig snabbare i det långa loppet. Därför ser träningsupplägget och framför allt simpassen annorlunda ut nu än under sommaren. Fokus ligger mycket mer på korta, hårda intervaller med bra teknik och jag har krupit tillbaka in till gymmet för att lyfta lite skrot. Jag har den här veckan t.ex. kört huvudserier med 20×25 fjäril @ 40 där alla skulle gå under 20 s; 4×100@ 2.00 sprint, 2×150 ez, 3×100@2.00 sprint: 4x (6×50@60 fast, 3×100@1.35 fast, 300 ez). Det är tufft för mig som inte är så explosiv, speciellt nu när jag är ovan vid den typen av träning.