Så var det dags att avsluta HOWT 2015 med Göteborg Simmet vid Delsjön i Göteborg. Trots hot om dåligt väder så bjöd Göteborg på perfekt tävlingsväder med en vattentemperatur på 20,3 grader vilket innebar att de som tävlade i NM-klassen, som simmades i helgen, ej fick använda sig av våtdräkt.

Tack vare att det var NM så var det inte bara svenska deltagare som ställde sig på dagens startlinje utan tävlande kom även bland annat från Färöarna och Danmark, vilket bjöd in till extra spänning på 5000m loppet, som ingick i HOWT.

Redan tidigt i loppet så var det tre killar som bröt sig loss och gick ifrån övriga fältet något, bland annat HOWT-ledaren på herrsidan Anton Björk Teuscher, före Anton låg Simon Plato och med dessa två herrar som bröt sig loss från övriga simmade även Mikael Thode Sorensen. I nästa klunga gick det att urskilja Ellen Olsson som är en välkänd och meriterad öppet vatten-simmerska.

Inför varv två så blev ledarklungan utökad till fem simmare men inför spurten så var det Laust Moesgaard från Danmark, Anton Björk Teuscher S02 och Gustav Swedenborg Järfälla som drog ifrån den övriga klungan och loppet vanns till slut, efter en fin spurt, av Laust från Danmark på tiden 1.00.50,1, tvåa i mål var Anton, tiden 1.00.51,2 och trea blev Gustav, tiden 1.00.51,3.

På damsidan blev det Ellen Olsson, Skåre Swim Club, som vann klart med tiden 1.02.28,8 före Ruby Laerke Tofs från Danmark som kom i mål på tiden 1.05.37,4 och trea i mål blev 1.08.10,9.

Precis som det nämndes ovanför så var denna deltävling av HOWT den sista för i år, vilket innebar en prisutdelning för topp 3 av HOWT som har pågått under hela sommaren. Slutresultatet blev följande:

Damsidan:

1. Thilda Larsson

2. Sandra Ludqvist

3. Victoria Öberg

Herrsidan:

1. Anton Björk Teuscher

2. Jan Brangefält

3. Simon Plato